kds

Over deze module

Over deze module

Deze module is ontwikkeld door Stichting mirro. De antwoorden die je invult zijn alléén zichtbaar voor de zorgverlener(s) van jouw behandelproces. Heb je vragen? Stel deze dan aan je zorgverlener.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Mariet Hamer en Mariken Muller van Brijder, deskundig zijn op het gebied van alcohol en ouder worden. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptence en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en mindfulness. Onderwerpen die in de module aan de orde komen zijn:

  • Alcohol: je bewust zijn van je eigen alcoholgebruik en de gevolgen die dat kan hebben is belangrijk voor een verantwoord drinkpatroon.
  • Lichamelijke gezondheid: als je ouder wordt verandert je lichaam en dat betekent bijvoorbeeld dat je slechter tegen alcohol kan.
  • Dagelijks leven: als je besluit te minderen of te stoppen met drinken, kunnen er moeilijke momenten of situaties komen.
  • Psychische gezondheid: alcohol kan je troost, een beloning of ontspanning bieden. Aan de andere kant kan het ook leiden tot geestelijk ongemak.

 


Alcohol

Alcohol drinken heeft voor- en nadelen. Hoeveel...

Alcohol

Dagelijks leven

Als je besluit te minderen of te stoppen met...

Dagelijks leven