Thema’s

Thema’s

Alcohol

Alcohol drinken heeft voor- en nadelen. Hoeveel kennis heb jij van de gevolgen van alcoholgebruik? En weet jij eigenlijk hoeveel je drinkt? Je bewust zijn van je eigen alcoholgebruik en de gevolgen die dat kan hebben is belangrijk voor een verantwoord drinkpatroon.

Meer over Alcohol

Lichamelijke gezondheid

Als je ouder wordt verandert je lichaam en dat betekent bijvoorbeeld dat je slechter tegen alcohol kan. Je slikt ook vaak (meer) medicatie. Gaat dat samen met alcohol? Ook slechter slapen kan horen bij ouder worden. Werkt het dan om een drankje te nemen voor het slapengaan?

Meer over Lichamelijke gezondheid

Dagelijks leven

Als je besluit te minderen of te stoppen met drinken, kunnen er moeilijke momenten of situaties komen. Je moet leren nee zeggen tegen verleidingen en de mensen om je heen. Wat zijn jouw risicosituaties of uitlokkers? En hoe ga jij om met sociale druk?

Meer over Dagelijks leven

Psychische gezondheid

Alcohol kan je troost, een beloning of ontspanning bieden. Het kan ook leiden tot geestelijk ongemak. Door op een rij te zetten wat de voor- en nadelen zijn van je alcoholgebruik, wordt duidelijk of er redenen zijn om je gebruik te veranderen of te stoppen.

Meer over Psychische gezondheid